In België zijn er duizenden kinderen die lijden aan hygiënearmoede. Persil komt op voor een stralendere toekomst voor iedereen.

Wat is hygiëne armoede?

In België zijn er duizenden gezinnen met kinderen die getroffen worden door hygiënearmoede. Ze kunnen zich niet iedere dag hygiëne- en verzorgingsproducten – waaronder wasmiddelen – veroorloven en hebben zo niet de mogelijkheid om dagelijks hun kleren te wassen. Voor de meesten van ons is het vanzelfsprekend, maar voor mensen met een laag inkomen is het dat niet. Zij moeten kiezen tussen het verwarmen van hun huis, het betalen van hun huur, eten of het wassen van hun kleren.

Hygiëne armoede beïnvloedt het leven van duizenden kinderen.

Iedere dag in het leven van een kind zou moeten starten met propere kleren. Jammer genoeg kunnen duizenden gezinnen die basisbehoeften niet veroorloven en beschikken zij niet over de mogelijkheden om iedere dag propere kleren te voorzien. Deze vorm van hygiënearmoede heeft een een negatieve impact op de ontwikkeling van het kind.  Niet alleen wat gezondheid betreft, ook op het vlak van zelfvertrouwen, welzijn, relaties en hun toekomstperspectief. Het houdt hen tegen om zorgeloos van hun kindertijd te genieten en hun talenten ten volle te ontplooien. Daarom willen wij mee instaan voor een stralendere toekomst voor alle kinderen. Propere kledij mag geen luxe zijn, wij zijn ervan overtuigd dat het een fundamenteel mensenrecht is.

Persil gaat voor verandering

We willen er mee voor zorgen dat elk kind toegang heeft tot propere kleren en dat vuile kleren geen belemmering vormen om te doen wat ze willen. Daarom willen we hygiënearmoede bestrijden en het recht op schone kleren voor iedereen garanderen.

Met de Stichting Pelicano hebben we een betrouwbare partner om het bewustzijn in België te versterken en kinderen in nood te helpen om hygiënearmoede te overwinnen en hen toegang te geven tot verrijkende ontspanningsmogelijkheden.

 

Dankzij elke aankoop kunnen er elk jaar meer dan 4,5 miljoen T-shirts worden gewassen voor mensen die het nodig hebben.

Samen gaan we voor een mooie toekomst!